Новини

14 жовтня – День українського козацтва та День захисника України

Дата публікації: 14.10.2020 Рубрика: Новини ліцею

14 жовтня, до свята Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День захисника України.

В КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» до цієї дати було проведено цикл різноманітних заходів.

12 жовтня 2020 року в інтерактивній читальній бібліотекарем Головачовою М.І. оформлено книжкову виставку «Славне козацьке військо» та  проведено історичний віраж «Ми козацького роду» на якому ліцеїсти ознайомилися з історією козацтва, життям та побутом козаків,  переглянули відеоролики про сьогоднішніх захисників нашої держави та відповіли на питання  онлайн вікторини.

13 жовтня 2020 року викладачем фізичної культури Бондарем А.С. були проведені спортивні змагання  «Козацькі забави» серед юнаків групи 26 з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення. Адміністратор».
Учасникам змагань,  поділених на козацькі курені, довелося пройти через дев’ять випробувань. Саме стільки було колись порогів на Дніпрі. 

Проведення таких заходів допомагає учнівській молоді краще пізнати історію своєї країни, її традиції, адже сьогодні, як ніколи, потрібно дбати про культурне і духовне відродження нації і пишатися тим, що ми – українці!

Тож  вітаємо всіх захисників України зі святом!  Бажаємо міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!