Новини

День пам'яті жертв голодомору

Дата публікації: 22.11.2019 Рубрика: Новини ліцею

До Дня пам’яті жертв голодомору 22 листопада 2019 року в КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» було проведено круглий стіл з актуальною темою «Люди правди».

“Голодомор 1932–33 років забрав життя понад 7 000 000 українців.

Комуністичний режим намагався не тільки приховати правду про геноцид, але й назавжди знищити крихти пам’яті про цей злочин.

На круглий стіл здобувачі освіти підготували свідчення, матеріали, записи зі щоденників наших земляків. Викладач історії Цяпкало Д.О. провів історичну роботу і ознайомив учнів з видатними закордонними діячами, які не залишились осторонь проблеми геноциду українського народу, підготував історичний фотозвіт за 1932-1933 роки. 
Викладач історії Мамчур В.В. виступила з презентацією «Люди правди», де показала обличчя тих, хто так сміливо і завзято боровся за правду.

Роботу круглого столу транслювали в прямому ефірі найбільш популярної серед молоді соціальної мережі «Інстаграм», де в онлайн обговоренні взяли участь десятки здобувачів освіти. Головний меседж до молоді був такий: ми повинні пам‘ятати і знати ціну свободи, яку заплатили наші нащадки. Знати їх імена, їх долі.

По закінченню обговорення хвилиною мовчання вшанували світлу пам‘ять жертв страшного злочину проти українського народу.