Новини

«Київщина кулінарна: традиції та сучасність»

Дата публікації: 28.01.2020 Рубрика: Новини ліцею

В українській національній кухні найпоширенішою й найулюбленішою стравою є вареники. Готують їх із вареного тіста з різноманітними начинками. Начинка може бути пісною чи скоромною — залежно від християнського календаря. Використовують її з сиру, смаженої капусти, вареної товченої картоплі, маку, калини, вишні та інших ягід, яблук, варених й товчених сухофруктів, вареної квасолі, горохового пюре, пшоняної чи гречаної каші й навіть борошна.

28 січня 2020 року творча група з професії «Кухар. Офіціант» під керівництвом викладача спецдисциплін Н.Г. Скварчинської та майстра виробничого навчання Горбенко О.В. в рамках обласного пошуково-інформаційного проєкту «Київщина кулінарна: традиції та сучасність» провели майстер-клас по приготуванню вареників та гречаників по-васильківськи. Їм удалося відтворити забуті страви Васильківщини, захопити всіх присутніх неймовірними ароматами та прекрасними смаковими якостями приготованої страви.