Новини

День захисників і захисниць України

Дата публікації: 01.10.2024 Рубрика: Новини ліцею

01 жовтня 2024 року  - День українського козацтва та День захисників і захисниць України – ще один важливий привід поговорити зі здобувачами освіти про те, хто такі захисники і захисниці України, завдяки кому ми сьогодні живемо в незалежній державі та як зробити героїв минулого  ближчими до сучасності.
У КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей»  провели низку заходів, присвячених цим важливим святам. 
Урок-екскурс "Історія козацького роду" - викладач Захисту України, полковник Костянтин  Ніканоров провів  захопливу подорож в епоху козаччини, де здобувачі освіти дізналися більше про видатних козаків, їхню відвагу, види зброї та внесок у захист рідної землі.
Викладач громадянської освіти та історії Вікторія Мамчур провела гендерну виховну година-тренінг для дівчат "Яка ти козачка?" — під час тренінгу дівчата мали змогу дослідити не лише правдивість гіпотези про життя та воєнні успіхи жінок на Січі, а й  силу свого духу, згадати традиції та роль жінок у козацькі часи. 
Викладач географії  Віта Анікієнко провела виховну годину серед юнаків : "За честь, за славу, за нашу Батьківщину!" 
Ці заходи не тільки збагатили знання здобувачів освіти, але й сприяли формуванню патріотичних цінностей, гідності та любові до України.