Новини

Стартував проєкт «Травмо-інформована педагогіка: форми й методи роботи в українській школі»

Дата публікації: 09.09.2024 Рубрика: Новини ліцею

09 вересня у КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» стартував проєкт «Травмо-інформована педагогіка: форми й методи роботи в українській школі».
Ми, українці, зараз перебуваємо в стані стресу. Саме тому надзвичайно важливо знайти ефективні інструменти для роботи з педагогами, учнями та батьками, які допоможуть знизити рівень тривожності, подолати травматичні переживання та покращити ментальне здоров'я.
Перше тренінгове заняття для педагогів провели директор ліцею Людмила Постоленко та викладач Ліана Романовська, які цього літа пройшли навчання у Варшаві. Вони поділились знаннями про травмапедагогіку, налаштували педагогів на новий навчальний рік та навчили визначати шкалу свого емоційного стану.
Під час заняття ми:
- виконували вправи на заземлення та концентрацію уваги;
- шукали ресурси для "зарядки" своєї життєвої енергії;
- ознайомилися з поняттям "майндфулнес";
- використовували метафоричні карти для асоціацій з емоціями радості та позитиву.
Далі буде...
Особлива подяка організаторам проєкту за мега-актуальну та змістовну програму! 
Дякуємо керівникам громадських організацій-реалізаторів: Людмилі Паращенко (Агенція розвитку освітньої політики), Роману Ельснеру (Dialogue for Understanding e.V.), Ірині Іванюк (Координатор проєктів з соціально-психологічної підтримки педагогів НаУКМА/ЮНІСЕФ), Катерині Кокоріній, а також представникам Департаменту освіти міста Варшави - Мирославу Селятицькому і Божені Глажевській.
Дякуємо тренерам: Олені Глуговській, Олені Івановій, Світлані Меркуловій, Тетяні Петренко. 
Проєкт реалізується у співпраці громадських організацій Dialogue for Understanding e.V. (Німеччина) та Агенції розвитку освітньої політики (Україна) за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у 2023-2025 рр., а також Департаменту освіти Варшави.