Новини

Тематичні уроки «Міста героїв. Перемоги України у війні»

Дата публікації: 10.04.2024 Рубрика: Новини ліцею

09 та 10 квітня 2024  року в рамках циклу уроків «Міста героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації, в КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» викладачами історії було проведено уроки-дослідження: «Битва за Мощун: переломний момент у ході війни». 
Березень та квітень 2022 року став переломним моментом у повномасштабній війні росії проти України. Сили безпеки і оборони України, завдяки мужності та стійкості, розпочали звільнення міст і сіл, окупованих російськими військами. Після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів Київщини. Звільнення цих міст і сіл стало можливим завдяки героїзму українських воїнів, підтримці українського народу, ефективній координації дій сил безпеки і оборони України, військовій допомозі з боку країн-партнерів, а також свідченням того, що український народ не здається, буде боротися за свою свободу і перемогу. 
Саме тому ці уроки були проведені для здобувачів освіти, щоб нагадати молоді, яку високу ціну заплачено за визволення міст і сіл Київської області, України. 
Під час уроку було продемонстровано документальний фільм Битва за Мощун, та «Нескорена Брама», проведено дослідження хронології подій та героїзму в переломній битві на Київщині. 
Боротьба триває, але нам є чим і ким надихатись і, не опускаючи рук, продовжувати рухатись до ПЕРЕМОГИ!