Новини

Крим - це Україна

Дата публікації: 13.03.2024 Рубрика: Новини ліцею

26 лютого - день спротиву окупації Автономної Республіки Крим. Ця пам’ятна дата встановлена 2020-го року указом президента України на вшанування мужності героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. 
Ліцей Також приєднався до проведення тематичних заходів присвячених цьому дню. Викладачем історії Анікієнко Вітою були проведені серед здобувачів освіти перших курсів інформативні години приурочені 10-й річниці окупації АРК та м. Севастополя, а також організовано перегляд та обговорення подій фільму «Чужа молитва».
Викладач історії та громадянської освіти Мамчур Вікторія серед здобувачів других і третіх курсів провела виховну годину «Нескорений Крим». 
Для обговорення використовували онлайн курс «Qirim: Крим-це ми» на платформі Prometheus.
Здобувачі обговорили загальну історію, географію, економіку та політико-правові традиції Криму, дізналися, що робить Україна для його реінтеграції. В підсумку, здобувачі зазначили, що спротив триває, а території Автономної Республіки Крим була, є і буде невід’ємною частиною України.