Новини

Тиждень фізики. ЖИВА ТВОРЧІСТЬ РУК ТА МОЗКУ в ліцеї

Дата публікації: 10.11.2023 Рубрика: Новини ліцею

З 06 по 10 листопада в КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» проходив тиждень фізики. 
Мета тижня - привернути увагу здобувачів освіти  до вивчення фізики, проєктної діяльності (STEM- освіти), показати її красу, практичну спрямованість, ознайомити з маловідомими фізичними фактами, фізичними явищами, розвивати інформаційну культуру учнів, показати значущість і роль фізики в сучасному динамічному суспільстві. Викладачі  фізики Трьохбратська Марія Сергіївна та Каркищенко Наталія Миколаївна спланували роботу так, щоб заходи були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному творчому розвитку учнів, мотивували до розвитку в майбутній професії.
   
 Так протягом тижня було проведено:
-    День Науки. Здобувачі освіти представили свої роботи. Шляхом голосування визначили найкреативнішу роботу. Група 10.6 стала переможцем. 
-    День Технологій. Учні представили рекламно-інформаційні проєкти «Фізика і моя професія». Найкраща робота групи 12.4, Грищук Анастасії. 
-    День Дослідника. На розгляд журі представлені проєкти «Фізика у виробничому навчанні». Найкращі проєкти групи 11.5 Буштина Михайла, Некряч Анастасії, Диптан Олександри.
-    День Мистецтва. Учні спробували себе в ролі дизайнерів по створенню      3-D проєктів. Переможець - Антонюк Ангеліна, група 12.6.
-    День Розумків. Змагання в інтерактивних вправах. 

Кожен куточок ліцею перетворювався на унікальний  пазл, який в цілому створював неповторну картинку, що символізувала командну роботу нашого колективу.
Тиждень фізики став захоплюючою подорожжю у світ відкриттів. Він надав можливість виявити та висвітлити таланти здобувачів освіти, поглибити знання та зробити навчання цікавим та захоплюючим. В ліцеї була створена креативна атмосфера, де кожен  мав змогу долучитись до фізичної феєрії. 
 Здобувачі освіти продемонстрували свою здатність застосовувати знання фізичних явищ на практиці та показали творчість і професійні навички у розробці проєктів.
Дякуємо усім учасникам, нашим викладачам , усім хто долучився та взяв участь в нашому STEM-проєкті. Очікуємо нових інноваційних досягнень, підвищення професійного розвитку в сфері STEM-освіти.