Новини

День захисників і захисниць України, День Українського козацтва 2023 року

Дата публікації: 01.10.2023 Рубрика: Новини ліцею

У неділю, 1 жовтня 2023 року, українці відзначали важливе свято - День захисників і захисниць України, День Українського козацтва. Через розв’язання РФ повномасштабної кривавої війни воно набуло особливого сенсу. Сьогодні українські воїни захищають не лише майбутнє нашої країни, а й усієї Європи.
2 та 3 жовтня КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» долучився до відзначення цих  подій низкою заходів.
Козацтво свого часу відіграло важливу роль у розвитку української державності та національної ідеї в суспільстві. У пам’ять про історичне минуле викладачами фізкультурного напряму Богданом ТИМОШЕНКОМ та Яном ХРАНОВСЬКИМ серед здобувачів освіти  було організовано Козацькі спортивні розваги.
Викладачем історії та права Сергієм ЄВДОКИМЕНКОМ проведені виховні години «Шлях козака» в групах першого курсу. 
Викладачем історії та громадянської освіти Вікторією МАМЧУР проведено цікаві інтерактивні заходи «Таймлайни українських перемог» та «Сторітелінги про захисників та захисниць України».
Викладач Захисту України Олег ПАРХОМЕНКО в підсумку цих заходів провів  історичний екскурс «Від козаків до Кіборгів «Козацькому роду нема переводу».
Усі заходи були спрямовані не лише на історичні аспекти минулого, а й на трагічні хвилини сьогодення. Адже наша держава знову відстоює свою незалежність, право на свободу та ідентичність. І саме завдяки військовим ми зберігаємо право бути вільними людьми.