Новини

Тиждень інформатики

Дата публікації: 25.03.2023 Рубрика: Новини ліцею

    Тиждень інформатики дає можливість здобувачам освіти розширити свої знання та навички в галузі інформаційних технологій та зрозуміти, наскільки ці вміння необхідні у реальному житті. 


    Протягом тижня було організовано і проведено цікаві та змістовні заходи. 
Розпочав тиждень викладач інформатики Євген Дурнєв з інформаційної години, на якій здобувачі освіти познайомились з особливостями створення інфографіки. Самостійно виконані завдання розкрили здібності кожного учня. 
    Відкритий захід «Цифрові компетентності» провела Катерина Сімохіна. Здобувачі освіти І-ІІІ курсів дізнались, як за допомогою Google сервісів зробити навчання зручним та якісним , як володіння сферами цифрових компетентностей може вплинути на професійне майбутнє.
    Викладач предметів професійної підготовки Катерина Сімохіна для здобувачів освіти ІІІ курсу провела відкритий урок «Професійне навчання». Майбутні випускники дізнались про можливості сервісів для бізнесу від Google; побачили практичне застосування на прикладах відповідно профілю; навчились працювати з корпоративними онлайн документами та отримали навички командної роботи.
   Майстром виробничого навчання Лілією Бородіновою для здобувачів освіти       І-ІІІ курсів проведено захід-турнір «Клавіатурні гонки». Учні змагалися на швидкість набору, правильність написання тексту; мали змогу перевірити не тільки свою швидкість друку, а й свою стресостійкість.
    Викладач інформаційних технологій Євген Дурнєв провів гру «QR-квест з інформатики» для здобувачів освіти групи 10.6. Учні під час гри набули таких умінь та навичок: пошук та обробка інформації; розвиток комунікативності та уважності, дізнались шляхи професійного використання гаджетів в освітніх цілях, вдосконалювали вміння планувати свої дії відповідно до поставленої мети. 
   

    Різноманітні заходи, які проводяться в рамках предметного тижня, дають змогу кожному учневі пізнати свої можливості, допомагають самостверджуватися серед однолітків.