Новини

Афганістан - наша пам’ять

Дата публікації: 15.02.2022 Рубрика: Новини ліцею

          Щороку  15 лютого ми вшановуємо подвиг учасників бойових дій,які не за власним бажанням, а виключно з обов’язку брали участь у військових конфліктах, проявляли силу духу, відвагу, мужність.
           З кожним роком ми віддаляємось від того дня, коли наші воїни повернулись додому, з тієї страшної війни. На жаль, не кожному судилось повернутись додому, до своїх рідних. Для тих, хто пройшов пекло Афганської війни, ця дата – особлива. Вона позначена пам’яттю про мужніх чоловіків, які, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, смертю хоробрих полягли на чужій землі.
          Відзначаючи День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у  фоє КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей»  була оформлена книжкова виставка «Афганістан-наша пам'ять». На виставці демонструвалась література про події тих років.
         Через цю війну пройшло більш як півмільйона солдат, сержантів та офіцерів. За мужність і героїзм сотні тисяч воїнів отримали державні нагороди. Проте Афганська війна мала досить тяжкі наслідки для українського народу. У тій війні брали участь 160 тисяч українців, додому не повернулося більше трьох тисяч воїнів, ще 8 тисяч повернулися пораненими та інвалідами. Саме про це йшла мова після перегляду документального фільму «Чужа та непотрібна війна: спогади учасників Афганської війни».
          15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.