Новини

Перші Кіборги

Дата публікації: 31.01.2022 Рубрика: Новини ліцею

     29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
     28 січня, у 104 річницю бою під Крутами, в КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» традиційно відбулися пам’ятні заходи, присвячені події, яка означала визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
Напередодні відзначення дня пам'яті героїв Крут, бібліотекарем Марією Головачовою для учнів ліцею було організовано перегляд документального фільму: «Пам'яті героїв Крут».
     Викладачем історії, економіки та громадянської освіти Вікторією Мамчур були проведені в групах ІІ та ІІІ курсів інформаційні бесіди зі здобувачами, які аналізували кроваві події на залізничній станції через призму документів, фактів, відеоматеріалів. 
     Оленою Журавковою, викладачем історії та основ правових знань для здобувачів освіти ліцею було проведено урок–диспут присвячений відзначенню Пам'яті героїв Крут  «300 спартанців»  завданням якого було  ознайомити учнів з історією знаменитого за своєю трагічністю і героїзмом боєм під Крутами; формувати у здобувачів освіти почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого.
     Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України.