Новини

Вільні творять майбутнє….

Дата публікації: 19.11.2021 Рубрика: Новини ліцею

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня з інтервалом у дев’ять років розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го. 
КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» приєднався до відзначення цих подій проведенням тематичних заходів.
Викладачем історії та громадянської освіти Вікторією Мамчур було проведено  тематичні уроки гідності «Вільні творять майбутнє», на яких учні дізнались історію Усесвітнього Дня гідності та з’ясували, що таке Гідність. 
Для здобувачів освіти старших курсів було проведено урок мужності «Україна гідна свободи!». Протягом уроку демонстрували відеофільм «Майдан Гідності», після перегляду якого учні змогли проаналізувати події, знання та враження і скласти свої власні прояви гідності. В інтерактивній читальні презентовано віртуальну книжкову виставку «Шляхом Гідності і Свободи», модераторами якої є наші учні та бібліотекар ліцею Марія Головачова.
Метою вшанування пам’ятної дати є утвердження в учнів ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору. Адже революція Гідності для українців все ще триває…