Новини

#80роківКиївщинапам`ятає

Дата публікації: 29.09.2021 Рубрика: Новини ліцею

80 років тому в Києві сталася одна з найбільших трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Наприкінці вересня 1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів.

29 вересня саме той день, коли весь світ згадує цю жахливу подію. КНЗ КОР "Васильківський професійний ліцей" теж долучився до роковин трагедії. Викладач історії та громадянської освіти Вікторія Мамчур разом з здобувачами освіти першого курсу провела загальнонаціональний урок пам'яті, під час якого презентувала відеопроєкт "Бабин Яр: мовою нових документів". 
Також у закладі було проведено загальнонаціональну хвилину мовчання в пам'ять про жертви Бабиного Яру. Особливим моментом пам'ятних заходів стала книжково-ілюстрована виставка: «Бабин Яр – подих вічного болю».
На останок хочеться процитувати Президента України: «Збереження пам’яті про Другу світову війну, зокрема про трагедію Бабиного Яру та Голокосту, – наш обов’язок перед майбутніми поколіннями. Гідне вшанування пам’яті всіх загиблих – наш обов’язок перед минулими поколіннями. І з 2019 року ми робимо все, щоб Бабин Яр з території забуття перетворився на місце пам’яті».