Новини

З Днем вишиванки

Дата публікації: 20.05.2021 Рубрика: Новини ліцею

Щорічно у третій четвер травня світ відзначає Всесвітній день вишиванки.

Все почалося 2006 року, коли студенти Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича одягли вишиванки, щоб звернути увагу співвітчизників до цього важливого елементу культури нашого народу. І хоча це свято досить молоде - йому лише 15 років, але сьогодні до нього долучилося вже більше 60 країн світу.

Здобувачі освіти та колеги нашого закладу теж приєдналися до його святкування, оформивши виставку з діючою фотозоною, на якій були представлені стародавні елементи вишитого одягу, рушники та предмети декору, якими здавна прикрашали будинки наші предки.

Учні швейного напрямку презентували свої дослідження на теми «Історія виникнення вишивки» та «Світова мода на вишиванки» і захистили їх, доповнивши презентаціями на дані теми.

Окремо варто виділити показ мод, який організували учениці випускного курсу та викладачі. Дівчата презентували перші сукні з нової колекції, основний акцент якої - древні вишиті орнаменти, кожен з яких має свій сакральний зміст.

Дійсно, вишивка - це унікальний код нашої нації, про який не варто забувати!

Возможно, это изображение (6 человек, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (2 человека и в помещении)Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и в помещении)Возможно, это изображение (7 человек, люди стоят и в помещении)