Новини

Нова українська школа – простір освітніх можливостей!

Дата публікації: 17.02.2021 Рубрика: Новини ліцею

 

17 лютого 2021 року на базі КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» була проведена педагогічна майстерня «Профорієнтація як шлях до успішного професійного самовизначення особистості». Цей захід можна назвати Днем відкритих дверей для директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти Васильківської об’єднаної територіальної громади. Учасників першого зібрання керівників закладів освіти Васильківської ОТГ привітала Васильківський міський голова Наталія Баласинович.

Очільниця громади окреслила перспективи розвитку закладів освіти у ключі професійної орієнтації молоді. Наголосила на тому, що громада, маючи на своїй території такий потужний заклад професійної (професійно-технічної) освіти може успішно вирішити вимоги Закону України «Про повну загальну середню освіту» .

Перед учасниками заходу виступили начальник управління освіти Васильківської ОТГ Лілія Козак та директор ліцею Людмила Постоленко.

Керівники закладів освіти мали можливість познайомитися із навчально-виробничою базою ліцею, майстернями, лабораторіями, навчально-практичними центрами, сучасним обладнанням.

Сьогоднішня зустріч довела, що попереду нові завдання, нові проєкти. У ході заходу було погоджено проведення майстер-класів для учнів молодшої школи та дошкільнят, уроків трудового навчання для середньої школи, обговорено графік Днів відкритих дверей для старшокласників, проведення батьківських зборів на базі ліцею.

А ще начально-практичний центр швейного виробництва ліцею отримав замовлення від ЗЗСО на виготовлення спецодягу, текстилю.

Переконані, що зустріч такого формату – це вимога часу. Адже молодь – наше майбутнє, а успішна молодь – це запорука успіху держави.