Новини

Пахлава, turkish baklava, солодка, медова від шеф-кухаря Текіна Бея Полата з посольства Республіки Туреччина

Дата публікації: 03.03.2023 Рубрика: Новини ліцею

Що може бути смачніше турецької пахлави?
Трішки історії…
«У кухонній книзі музею османських султанів у палаці Топкапи зберігся запис часів султана Фатіха, згідно з яким перша „паклава“ була приготовлена у палаці у серпні 1453 року. Запевняють, що султанові настільки сподобався винахід кухаря, що він наказав увічнити його рецепт. З того часу пахлаву готують на кожному святі».
Друзі, сьогодні, 03.03.2023 р. у наших здобувачів освіти напрямку громадського харчування Васильківського професійного ліцею здійснилась довгоочікувана наступна мрія – навчитись готувати справжню турецьку пахлаву під керівництвом найкращого шеф-кухаря Туреччини Текіна Полата.
Це було неймовірно важко, захоплююче, усі в муці та крохмалі, але щасливі, перенеслись у якийсь чаруючий світ казки і одночасно в якийсь крутий турецький ресторан де готують справжню пахлаву.
Дякуємо Текіну Бею за цей майстер-клас, за його золоті професійні руки і мистецтво надихати нас на нові кулінарні шедеври!
Дякуємо послу Республіки Туреччина пану Yağmur Ahmet Güldere за співпрацю і такий неймовірний подарунок – працювати у команді такого шефа-професіонала.
В умовах війни – це велика підтримка і допомога українській освіті, нашій молоді від наших друзів, яка нам дуже необхідна! 
Навчаємось далі з мотивацією, позитивом, з перспективою на успішне майбутнє!